четвер, 1 листопада 2012 р.

В Англії чай п'ють часто: приблизно кожну годину вони роблять перерву на чашечку чаю з невеликою закускою. Пов'язано це з тим, з у британців занадто пізно настає обід. Від своїх традицій вони не відступають навіть на робочому місці. Такі перерви носять назву «tea breaks». Один з післяполудневих чаїв називається «low tea».

Проте найзнаменитішим в Британії завжди залишається так званий "Файф о'клок" («five-o-clock»), це чайний перерву в 5:00 вечора. «Five-o-clock» був вперше застосований у 1840 році герцогинею Ганною Бедфордской, фрейліні королеви Вікторії. У ті роки чаювання відбувалося в 4:00, тому церемонія носила назву «four-o-clock». У 20 столітті чайне час пересунули на годину. Так з'явився п'ятигодинний чай. Це час не тільки угамування голоду, а й чудовий привід провести світську зустріч. Обід в англійців настає в 19-20 годин. Обідня чай називається «high tea», маючи на увазі кількість їжі. В цей час британські сім'ї збираються за столом, діляться новинами, обговорюють їх. Це найзручніший час для спільного прийняття їжі.

Незадовго до сну, після вечері, британці опеньків п'ють чай. На цей раз вони намагаються вибирати сорти чаю без кофеїну.

Таким чином, ви бачите, що чайні перерви в Англії цілком логічні і закономірні, вони обумовлені почуттям голоду, що виникають між прийомами їжі. А ще це прекрасний привід трошки розслабитися і підняти настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар